Sallad på pruscotti, stekt skogchampinjon med hummous

Sallad på pruscotti, stekt skogchampinjon med hummous
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Pruscottisallad md stekta champinjoner från skogen som serveras med fiberrik hummous.

HANNA HEDLUND MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Hummer feta haloumi chevre houmus tomater rödbetor pinjenötter kronärtskocka svamptortelini lufttorkad skinka färsk sparris
− Parmaskinka dela med någon halvt packet ca 10:-
− Kikärtor burk 400g 39.90:- dela på ca 20:-
− Chevré ca 20:-
− Kronärtskocka burk ca 20:-
− Svamp ca 10:-
− Färsk lasagneplatta ca 10:-
− Rosso sallad ca 10:-
− Mynta ca 10:-
− Mango ca 10:-
TOTALT: 120:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 4 skivor prusciotto skinka
  • 8 st skogschampinjoner
  • olivolja
  • rosésallad
  • 1 burk Kikärtor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st citron
  • salt och peppar
  • basilika till garnering

Gör så här

  1. Lägg upp pruscotti skinkan på en bädd av rosésalladsblad.
  2. Skär toppen och botten av svampen, pensla dem med olja, citronsaft, salt och peppar.
  3. Stek i grillpanna på båda sidor.
  4. Lägg upp svampen på salladen.
  5. Garnera med basilika och ringla på olivolja.
  6. Värm kikärtorna i kastrull tillsammans med saften av ½ citron, olja, salt och peppar.
  7. Hacka 3 vitlöksklyftor och lägg i kastrullen.
  8. Häll allt i en mixer och fyll på med olivolja tills det blir en fin konsistens.
  9. Servera salladen med en klick hommous.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept