Räkor ”cocktail” mango, avokado

Christian Hellberg

Räkor ”cocktail” mango, avokado

Av: Christian Hellberg, Karl Ljung

Från: Nyhetsmorgon

24 ingredienser

En härlig cocktail med havets läckerheter i en grönsaksjuice.

Ingredienser

Cocktail

  • 300 g färska räkor, skalas
  • 10 pilgrimsmusslor
  • 2 mango
  • 2 avokador
  • 3 salladslökar
  • 4 plommontomater, skalade
  • 0,5 gurka
  • 3-4 kvistar koriander
  • 2 limefrukter, juice
  • 200 g löjrom
  • färska örter

Juice

  • 2 morötter, skalade
  • 2 tomater
  • 1 grönt äpple
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 schalottenlök
  • 0,5 gurka, skalad
  • 1 citrongräs
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd urkärnad chilifrukt
  • 1 msk korianderfrö
  • limefrukt, pressad
  • olivolja

Gör så här

Cocktail

  1. Halstra pilgrimsmusslorna på hög värme, ca ½ minut på varje sida.
  2. Dela pilgrimsmusslorna och blanda med de skalade räkorna.
  3. Skär mango och gurka i tärningar.
  4. Kärna ur tomaterna och skär i små tärningar.
  5. Hacka koriander och blanda samman allt.
  6. Skär avokadon i bitar och pressa över limejuice.
  7. Blanda samman och lägg i cocktailglass.
  8. Toppa med löjrom och plockade örter.

Juice

  1. Skär morötter, tomater, äpple, selleri, citrongräs och gurka i mindre bitar.
  2. Mixa allt i en mixer.
  3. Riv vitlöken.
  4. Smaka upp med korianderfrö, chili, vitlök och lime.
  5. Sila och häll över skaldjuren.