Räkor ”cocktail” mango, avokado

Du behöver

Cocktail

  • 300 g färska räkor, skalas
  • 10 st pilgrimsmusslor
  • 2 st mogna mango
  • 2 st avokado
  • 3 st salladslökar
  • 4 st plommontomater, skalade
  • 0,5 st gurka
  • 3-4 kvistar koriander
  • 2 st Lime, juicen
  • 200 g löjrom
  • färska örter

Juice

  • 2 st morötter, skalade
  • 2 st tomater
  • 1 st grönt äpple
  • 1 stjälk blekselleri
  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 st gurka, skalad
  • 1 st citrongräs
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st röd urkärnad chili
  • 1 msk korianderfrö
  • pressad lime
  • olivolja

Gör så här

  1. Cocktail
    Halstra pilgrimsmusslorna på hög värme, ca ½ minut på varje sida.
  2. Dela pilgrimsmusslorna och blanda med de skalade räkorna.
  3. Skär mango och gurka i tärningar.
  4. Kärna ur tomaterna och skär i små tärningar.
  5. Hacka koriander och blanda samman allt.
  6. Skär avokadon i bitar och pressa över limejuice.
  7. Blanda samman och lägg i cocktailglass.
  8. Toppa med löjrom och plockade örter.
  9. Juice
    Skär morötter, tomater, äpple, selleri, citrongräs och gurka i mindre bitar.
  10. Mixa allt i en mixer.
  11. Riv vitlöken.
  12. Smaka upp med korianderfrö, chili, vitlök och lime.
  13. Sila och häll över skaldjuren.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept