Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak

Grillade pilgrimsmusslor med tryffelsmak
Foto: Mastiff AB
6

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmsusslor
  • salt, peppar
  • träspett

Tryffel:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk tryffelolja
  • salt, peppar
  • lite pressad citron
  • gräslök, finskuren

Sallad:

  • 100 g vattenmelon
  • 4 st gröna sparris, skalad
  • 4 st rädisor, skala och lägg i kallt vatten (ca)
  • 100 g gurka, skalad, urkärnad
  • 1 bit selleri

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslor: Plocka bort muskeln från musslorna.
  2. Trä på spett och grilla gyllene, ca 1 minut på varje sida.
  3. Tryffel: blanda samman majonnäs och tryffelolja.
  4. Smaka av med salt, peppar och citron.
  5. Blanda i skuren gräslök.
  6. Sallad: Skiva sellerin tunt.
  7. Smaka upp alla grönsaker med salt, peppar och olivolja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept