Friterade pilgrimsmusselrullar på en örtsallad

4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 3 st vårrulleark
  • salt

Mangoketchup:

  • 1 st mogen mango
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 st röd chili
  • salt
  • Örtsallad:
  • 50 g ruccolasallad
  • 3 kvistar koriander
  • 3 kvistar bladpersilja
  • 1 st röd lök
  • 2 st plommontomater
  • 2 dl teriyakisås

Gör så här

  1. Skär vårrullearken i tre jämnstora bitar, linda remsorna runt pilgrimsmusslorna. Skala och tärna mangon, koka med socker, vinäger och chili. Koka tills mangon är mjuk, mixa till en slät kräm - smaka upp med salt och peppar.
  2. Plocka sallad och örterna, skär rödlöken i båtar, skala och ta ur tomaterna och skär i tärningar. Koka ned teriyakisåsen tills hälften återstår, låt kallna.
  3. Fritera musslorna i 2 minuter i 160 gradig olja, ta upp och dela musslorna på mitten. Vänd ihop salladen med lök, tomat och öterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept