Friterade pilgrimsmusselrullar

4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 3 st vårrulleark

Mangoketchup:

  • 1 st mogen mango
  • 1,5 dl farinsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 st röd chili
  • salt och peppar
  • Örtsallad:
  • 50 g ruccolasallad
  • 3 kvistar bladpersilja
  • 3 kvistar koriander
  • 1 st röd lök
  • 2 st plommontomater
  • 2 dl teriyakisås
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Skär vårrulle-arken i tre jämnstora bitar, linda remsorna runt pilgrimsmusslorna.
  2. Mangoketchup: Skala och tärna mangon, koka med socker, vinäger och chili. Koka tills mangon är mjuk, mixa till en slät kräm - smaka upp med salt och peppar.
  3. Örtsallad: Plocka salladen och örterna, skär rödlöken i båtar, skala och ta ur tomaterna och skär i tärningar.
  4. Koka ned teriyakisåsen tills hälften återstår, låt kallna.
  5. Fritera musslorna i 2 minuter i 160 gradig olja, ta upp och dela musslorna på mitten. Vänd ihop salladen med lök, tomat och öter. Servera med mangoketchup och teriyakisås.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept