Cocktail på pilgrimsmussla med granatäpple

Cocktail på pilgrimsmussla med granatäpple
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Cocktail på pilgrimsmussla med granatäpple

13 ingredienser

I den här rätten har pilgrimsmusslor och granatäpplen huvudrollen. En riktigt härlig blandning!

Servera gärna med en Creme Fraiche smaksatt med citronskal. Finns också som laktosfri.

Om du skall köpa fisk tänk på att det finns många arter som kräver omtanke.
Till exempel:
Marulken bör vara fångad på krok, inte trålad.
Hälleflundran bör vara odlad.
Rödtungan bör vara odlad.

Ingredienser

portioner
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 150 g skalade räkor
  • 2 avokador
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 0,5 knippe salladslök
  • 0,5 knippe färsk koriander, grovt hackad
  • 200 g grön sparris (mini Sparris, vanlig sparris går bra också)
  • 1 granatäpple
  • 2 mango
  • 2 limefrukter, juice
  • 2 dl crème fraîche
  • citron, skal

Gör så här

  1. Plocka bort muskeln från varje mussla. Grilla på båda sidorna. Dela varje mussla i fyra bitar.
  2. Skala och skär grönsakerna i trevliga bitar som du känner för.
  3. Dela granatäpplet i mitten och ”knacka” ut kärnorna med baksidan av en kniv.
  4. Skala och skär mangon och avokadon i lagom stora bitar och blanda med pilgrimsmusslorna, räkor och grönsaker, smaka av med salt och peppar. Avsluta med koriander och lime.
  5. Servera i cocktailglas och toppa med nygrillade sparrisar.