Gröna bönor med sidfläsk och senap

Gröna bönor med sidfläsk och senap
Foto: TV4
Från Förkväll

Gröna bönor med sidfläsk och senapapsdressing.

Blanchera
Blanchering är en matlagningsmetod där matvaran snabbt kokas i lättsaltat vatten i cirka 1 min och sedan snabbt kyls ner i till exempel vatten med isbitar i.

23 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 500 g gröna bönor, blandade
  • salt, olja
  • 1 st gräslök, knippe
  • 500 g sidfläsk
  • salt
  • nejlikor, malda
  • 2 st vitlök, klyftor
  • 1 st citron, skalet
  • 2 dl olivolja
  • 200 g smör
  • 3 st ägg
  • 3,5 dl rapsolja
  • 2,5 msk senap, grov
  • 1 msk rosépeppar
  • 3 msk champagnevinäger
  • salt och peppar, efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Bönor
    Rensa bönorna.
  3. Blanchera i ca 2 minuter.
  4. Lägg i iskallt vatten.
  5. Tag upp och torka av.
  6. Vänd runt i olja och salt.
  7. Skär gräslök fint till garnering.
  8. Sidfläsk
    Skär sidfläsket i 8 bitar.
  9. Salta och strö på lite nejlika.
  10. Hacka citronskal och vitlök och gnid in sidfläsket.
  11. Lägg i ugnsfastform, och lägg på smör och olja.
  12. Baka i ugn i ca en timme.
  13. Tag upp och torka av.
  14. Grilla innan servering.
  15. Senapsdressing
    Koka ägget väldigt löskokt och skala det försiktigt.
  16. Mixa rosépeppar.
  17. Kör ägget, senap, vinäger och rosépeppar i mixer.
  18. Tillsätt oljan i en tunn stråle.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept