Pekanpaj

Pekanpaj
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Pekanpaj

14 ingredienser

Att göra en paj till dessert är enkelt och fyllningen kan varieras. I denna har pekannöten fått den stora äran.

Ingredienser

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 120 g smör
  • 3 krm salt
  • 3 krm strösocker
  • 3 msk vatten

Pecanfyllning:

  • 120 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk majsstärkelse
  • 3 dl ljus sirap
  • 1,2 dl strösocker
  • 3 krm salt
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 3 msk vaniljextrakt
  • 175 g pekannötter, grovt hackade

Gör så här

  1. Pajskal: Blanda allt till en smidig deg. Tryck ner i pajformen.
  2. Förgrädda i 200 g i ca 20 minuter.
  3. Fyllning: Koka Upp smör socker sirap vetemjöl salt och majsenamjöl i en kastrull och låt det sjuda under omrörning. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
  4. Blanda sen i nötter, vanilj och de lätt vispade äggen.
  5. Slå i fyllningen i pajskalet och grädda 35-40 min 175 grader.
  6. Vänta gärna 2 timmar innan ni serverar pajen gott med glass till.