Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm

Karamelliserade apelsinklyftor med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

Saftiga karamelliserade apelsinklyftor med kräm av vanilj till.

LARS LEIJONBORGS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Kycklingfilé, laxfilé, kalvfilé, färsk sparris, färska rödbetor, färskpotatis.
− Kycklingfilé ca 20:-
− Gulbetor/rödbetor, färska ca 15:-
− Mandelpotatis ca 10:-
− Chevré ca 20:-
− Tomat ca 5:-
− Jordärtskocka ca 10:-
− Vit choklad ca 15:-
− Apelsin ca 5:-
− Vaniljstång ca 10:-
TOTALT: 110:-

13 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl contruie
  • 2 st apelsiner
  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g vit choklad
  • 3 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Häll råsocker i kastrull och späd på med vatten och cointrue.
  2. Lägg i den uppskurna vaniljstången.
  3. Smält blandningen till en karamell och lägg i de fina apelsinklyftorna.
  4. Koka ihop några minuter.
  5. Blanda creme fraiche med vaniljsocker.
  6. Riv den vita chokladen.
  7. Lägg upp apelsinerna på tallrik och servera med en klick vaniljkräm.
  8. Strö över den vita chokladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept