Äppelpaj med vitchoklad kräm

Äppelpaj med vitchoklad kräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Från Kockduellen

En smarrig efterrätt med äpplen och krämig vit choklad. Mums!

CARIN DA SILVAS MATKASSE


MEN detta VILL jag gärna äta:
Allt med kyckling, ingefära, pasta, och alla desserter…..

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kycklingfilé, ingefära, kanelgifflar (konstigt jag vet) pasta
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chili ca 3:-
− Lime ca 5:-
− Ingefära ca 10:-
− Vit choklad ca 20:-
− Spenat ca 10:-
− Vattenkrasse ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Fullkorns pasta ca 5:-
TOTAL: 108:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 st äpplen
  • kanel
  • socker

Smuldeg:

  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Vit chokladkräm:

  • 1 st vit chokladkaka
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Riv den vita chokladen och blanda med rivet limeskal i yoghurten.
  2. Skär äpplen, strö över kanel och lägg i smörad form.
  3. Strö över smuldeg och grädda i ugn tills den fått fin färg.
  4. Servera med den vita chokladkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept