Champagnemarinerade björnbär med vaniljkräm

Champagnemarinerade björnbär med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Champagnemarinerade björnbär med vaniljkräm

7 ingredienser

Björnbär marinerade i champagne som serveras med en vaniljkräm. Mums!

KALLE MORAEUS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Gädda. Om det finns en kvarn så man kan mala . jo och fläskfärs måste finnas . grädde ,ägg,dill . salt peppar. Annars spelar det ingen roll .

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Löjrom, iransk kaviar . färsk fisk . älgkött, smör , grädde , salt peppar . lamm.

Mat är ju lite en fråga om vilken situation man är i. Pölsa eller stekt fläsk me löksås kan ju vara helt oslagbart och ibland räcker det me en lite jävla canape`.

− Gädda hemifrån
− Löjrom
ca 40:- 50g
− Fläskfärs ev kvarn
ca 20:-
− Saffran 1 påse 0,1g
ca 17:-
− Dill
ca 10:-
− Potatis
ca 5:-
− Fänkål
ca 10:-
− Morötter
ca 5:-
− Björnbär
ca 15:-
TOTALT: 122:-

Ingredienser

portioner
  • 1 förp björnbär
  • 1 dl champagne
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk rörsocker
  • florsocker
  • 3 färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Hetta upp björnbär i champagne och lite råsocker.
  2. Rör en kräm av creme fraiche, vaniljsocker, strimlad citronmeliss och lite råsocker.
  3. Lägg upp krämen i cocktailglas och toppa med björnbären.
  4. Pudra florsocker över och garnera med citronmeliss.