Blåbärstartar med vaniljkräm

Blåbärstartar med vaniljkräm
Från Kockduellen

Blåbär är ett av skogens bär, här används dem i en tartar och serveras med vaniljkräm.

ANETTE NORBERGS MATKASSE


Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?

Pasta, svamp, sparris, löjrom, glass, färska bär , lök, tomater

− Rolig korv/falukorv
ca 15:-
− Parmaskinka
ca 20:-
− Sparris?
− Rotfrukter – persiljerot, jordärtskocka, rotfrukt
ca 25:-
− Blåbär
ca 15:-
− Smördeg
ca 15:-
− Italiensk ost, pecorino el gorgonzola
ca 20:-
TOTAL: 110:-

12 mars 2008
Visa mer
2

Du behöver

  • 1 pkt blåbär
  • 1 skivor smördeg
  • creme fraiche
  • vaniljsocker
  • råsocker

Gör så här

  1. Koka vatten, socker och blåbär i en kastrull till en kompott.
  2. Lägg upp smördegen och tryck ut runda former med hjälp av ett glas eller liknande.
  3. Lägg smördegen på en plåt och grädda i ugn 180 grader tills de fått en fin färg.
  4. Blanda creme fraich med vanilj socker och råsocker.
  5. Klicka på blandningen på den bakade smördegen och toppa med blåbärskompotten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept