Zucchinipiccata med pepparrisoni och tomat och salviabuljong

4

Du behöver

  • 1 st grön zucchini, skivad
  • 1 pkt risoni
  • 2 dl grädde
  • vattenkrasse
  • 100 g riven parmesanost
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 0,5 kilo tomater
  • 1 st gul lök, skuren
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • smör
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 1 st citron, saften
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 kvistar salvia

Gör så här

  1. Blanda samman ägg och parmesanost. Mjöla zucchiniskivorna. Lägg på parmesansmeten på zucchinin. Stek zucchiniskivorna gyllenbruna. Koka risonin. Häll i grädden och stuva risonin i grädden. Smaka upp med svartpeppar.
  2. Fräs lök och vitlök. Slå på buljong och tomater. Koka ihop. Mixa tomatbuljongen med en klick smör. Sila och smaka upp med salt, peppar och lite citron. Strimla salviabladen och lägg i.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept