Du behöver

  • 4 bitar torsk à 150 g
  • 2 l vatten
  • 1 dl socker
  • 1 dl salt
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 2 vitlöksklyftor, finskurna
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 citrongräs, skuren i slantar
  • lite grön curry
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 50 g sockerärtor, strimlade
  • 8 små morötter, blancherade
  • 1 rödlök, skuren i båtar
  • 0,5 knippa vårlök, skuren i stavar
  • lite smör till stekning

Gör så här

  1. Rör ut salt och socker i vattnet. Se till att det löser sig. Lägg i torsken och låt stå i ett par timmar. Tag upp och torka av. Baka i ugn på en oljad plåt 120 grader i ca 10 min.
  2. Fräs schalottenlök och vitlök med curry i lite matfett. Slå på buljong, grädde och kokosmjölk. Lägg i citrongräs. Låt koka ihop. Mixa och sila av.
  3. Fräs sockerärtor, rödlök och vårlök i lite smör. Blanda i morötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept