Tomatbakad torskfilé med buljongkokt potatis, rostad svartrot och timjancréme

4

Du behöver

  • 2 st mogna tomater, skalade och urkärnade
  • 600 g torsk
  • 8 st potatisar, skivade
  • 4 st svartrötter, skalade
  • salt
  • peppar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 kvistar timjan
  • 1 st schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Fräs den hackade löken och vitlöken. Lägg i tomaterna.
  2. Koka potatis mjuk. Rosta svartroten i smör. Salta och peppra.
  3. Stek torsken hastigt på båda sidor. Lägg på tomatkoket. Baka klart torsken i ugn på 150 grader i ca 6 minuter.
  4. Vispa crème fraîchen och vänd i timjanbladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept