Tomat- och limemusslor med currykräm och rostad baguette

4

Du behöver

  • 1 Nät blåmusslor
  • 1 Nät hjärtmusslor
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist persilja
  • 2 dl vitt vin
  • 8 kvistomater
  • 8 potatisar
  • 100 g sockerärtor
  • 2 lime
  • 1 kvist persilja
  • 1 knippe dill
  • olivolja

Currykräm:

  • 2 dl philadelphia-ost
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk curry
  • 1 dl grädde
  • 1 msk gurkmeja
  • 0,5 baguette

Gör så här

  1. Currykräm: Fräs löken och blanda ner curryn, gurkmejan och grädden. Salta och peppra och koka ihop såsen och sila den sedan till en slät kräm. Låt svalna och rör sedan i philadelphia-osten strax före servering.
  2. Musselgryta: Hacka löken och vitlöken och låt det svettas i en djup kastrull. Tillsätt den grovhackade persiljan och lägg därefter i musslorna. Skär tomaterna, sockerärtorna och rödlöken och blanda samman med det rivna skalet från limefrukterna. Rör ner blandningen i grytan och häll på vinet. Musslorna ska puttra under lock i 5-6 minuter eller tills alla har öppnat sig. Tärna potatis och stek i smör och rör i grytan innan servering. Bred currydippen på brödbitarna, häll upp musselgrytan och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept