Tomat– och dragonbräserat majskycklingsbröst serveras med svartpepparstuvad risoni

4

Du behöver

  • 4 majskycklingbröst
  • olivolja till stekning
  • 0,5 kg mogna tomater
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • svartpeppar, salt
  • några kvistar dragon, plockade
  • 200 g risoni
  • 2 dl grädde
  • 20 g färsk riven parmesan
  • svartpeppar, salt
  • 4 vita sparrisar, skalade och blancherade
  • 8 klyftor vitlök, blancherade
  • olivolja
  • socker, salt

Gör så här

  1. Stek kycklingen gyllenbrun. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Skär tomaterna i grova bitar. Fräs lök och vitlök. Lägg i tomaterna och dragonen. Slå på vatten och olivolja. Koka ihop. Smaka upp med salt och svartpeppar. Ev lite socker. Mixa och sila.
  3. Koka risonin i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Koka ihop grädde och svartpeppar. Strö över parmesanen precis innan servering.
  4. Rosta sparris och vitlöksklyftor. Smaka upp med salt och lite socker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept