Svartpepparstekt pilgrimsmussla med potatis- och purjolökskräm och tomat- och persiljekompott

Du behöver

  • 12 pilgrimsmusslor
  • svartpeppar
  • 300 g skalad potatis
  • 0,5 purjolök
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 tomater
  • 4 kvistar persilja
  • 0,5 Gullök

Gör så här

  1. Kräm: Koka upp potatisen och purjolöken i grädden och mjölken tills de blir mjuka.Lägg i en klick smör, salt och mixa till en slät kräm.
  2. Kompott: Hacka lök och persilja och tärna tomaterna. Rör samman med olivolja, salt och svartpeppar. Låt dra i 10 minuter.
  3. Stek pilgrimsmusslorna i svartpeppar 1-1,5 minut på varje sida, tills de blir gyllenbruna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept