Svartpepparstekt majskycklingbröst med ljummen tomatsalsa och basilikasås

4

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst, med vinge
  • 1 ask röda cocktailtomater
  • 1 ask gula cocktailtomater
  • 4 st vårlökar, skuren i slantar
  • 0,5 st rödlök, skuren i båtar
  • olivolja
  • svartpeppar
  • 1 knippe basilika
  • 1 st gul lök, finskuren
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl grädde
  • lite schalottenlöksvinäger
  • smör

Gör så här

  1. Skär rent vingen från kött, putsa benet. Stek kycklingen med svartpeppar på båda sidor. Låt kycklingen gå färdigt i ugn, 165 grader, i ca 8 min.
  2. Fräs den gula löken. Slå på grädde och kycklingbuljong. Koka ihop såsen och smaka upp med salt, peppar och lite vinäger. Mixa med basilikan och en liten klick smör. Sila.
  3. Blanchera tomaterna och skala dom. Fräs rödlök och sticklök. Vänd i tomaterna. Smaka upp med salt och peppar.
  4. Servera kokt ris eller potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept