Svartpepparhalstrad lax Côte d Azur serveras med fetaostkräm

4

Du behöver

  • 600 g lax
  • salt, peppar och socker
  • olivolja
  • 0,5 gurka, skalad och skuren i skivor
  • 1 rödlök, skuren i ringar
  • 1 bifftomat, skuren i bitar
  • svarta och gröna oliver
  • vitt bröd, skuren i tärningar
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Fetaostkräm:

  • 100 g fetaost
  • 1 dl mjölk
  • olivolja
  • strimlad basilika
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber. Blanda salt, peppar och socker. Gnid in laxbitarna med kryddorna.
  2. Stek laxen i olivolja.
  3. Salta, peppra och strö på lite socker på gurkan och tomatbitarna. Rosta krutongerna i lite olivolja, tillsammans med vitlöken. Blanda ihop till en sallad.
  4. Fetaostkräm:
  5. Värm upp mjölk och fetaost. Mixa till en slät kräm med lite olivolja. Smaka upp med svartpeppar och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept