Svartpeppar- och citronhalstrad marulk serverad med rökt ål och dillrisotto samt dragonsmörsås

4

Du behöver

  • 4 bitar marulk à 150 g
  • svartpeppar, salt
  • skal från en citron
  • 200 g avorioris
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 20 g rökt ål, finskuren
  • 3-4 kvistar dill, plockade och skurna
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 st schalottenlök, finskuren
  • smör
  • salt, peppar och saften från en citron
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 st schalottenlök, finskuren
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • 3 kvistar dragon
  • salt, peppar och citron
  • smör

Gör så här

  1. Marulken:
  2. Gnid in marulken i citron och svartpeppar. Halstra på hög värme i olivolja. Låt stå klart i ugn på 120 grader, ca 10 minuter.
  3. Dillrisotto:
  4. Fräs löken. Häll i riset. Slå på kycklingbuljong. Koka upp och ställ av. Låt stå och dra i ca en timma. Rör ned smör och parmesan så att risotton blir krämig. Smaka av med salt, peppar, dill och rökt ål.
  5. Dragonsmörsås:
  6. Fräs lök och vitlök. Slå på kycklingbuljong och grädde. Lägg i dragon och koka ihop. Smaka av med salt, peppar och lite citron. Mixa i smöret. Sila. Servera rätten med rostade morötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept