Stekt bergtungafilé serveras med saffranstuvad potatis samt dill- och fänkålssallad

4

Du behöver

  • 600 g bergtungafilé
  • salt
  • smör till stekning

Saffranstuvad potatis:

  • 0,5 kg kokt potatis, klyftad
  • 1 schalottenlök, skivad
  • 3 vårlökar, slantade
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar

Dill- och fänkålssallad:

  • 1 fänkål, tunt skivad
  • 3 kvistar dill, finskurna
  • 1 citron, saft och skal
  • salt och peppar
  • fänkålsfrö

Gör så här

  1. Stek filéerna ca 2 min. Låt gå klart i ugn.
  2. Saffranstuvad potatis:
  3. Fräs schalottenlöken. Häll i saffran. Slå på grädde och mjölk. Låt det koka ihop. Smaka upp med salt och peppar. Mixa och sila såsen. Lägg i vårlök och potatisen. Smaka upp med salt och peppar.
  4. Dill- och fänkålssallad:
  5. Salta fänkålen. Pressa över citronsaften. Låt fänkålen ligga och salta ut vätskan. Krama ur fänkålen. Smaka upp med lite mer salt, peppar och fänkålsfrö. Blanda samman dill, fänkål och citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept