Skummig hummersoppa smaksatt med ingefära och kokosmjölk serverad med friterad skaldjursboll

Du behöver

  • 4 dl hummerbuljong
  • 2 dl grädde
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 liten bit ingefära, riven
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • salt, peppar
  • pressad citron

Skaldjursboll:

  • 150 g skaldjurskött, t ex scampi, krabba och räkor
  • 0,5 st röd paprika, rostad och skalad
  • 2 st sticklökar
  • 50 g mozzarellaost, tärnad
  • lite blekselleri, finskuren
  • 0,5 dl sweet chicken chillisås
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Fräs lök. Slå på hummerbuljong, grädde och kokosmjölk. Koka ihop till hälften återstår. Smaka av med salt, peppar och citron.
  2. Skär skaldjuren i mindre bitar. Tärna paprikan. Blanda samman allt. Smaka av med salt och peppar. Forma till små bollar. Dubbelpanera och fritera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept