Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar

Christian Hellberg

Sesamstekt tonfisk med mangosalsa, sojaglace och grönsaksnudlar

13 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 500 g tonfisk
  • 1 mango, skuren i tärningar
  • 1 tomat, skalad och tärnad
  • 0,5 rödlök, finskuren
  • 200 g snabbnudlar
  • 2 dl kycklingbuljong
  • olivolja
  • 2 dl soja
  • 1 dl honung
  • 0,5 purjolök, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 1 knippe gräslök, skuren
  • sesamfrön (svarta och vita)

Gör så här

  1. Rulla tonfiskbitarna i sesamfröna. Salta och peppra. Stek tonfisken hastigt.
  2. Koka nudlar i buljongen. Låt purjo, gräslök och morot koka med någon minut.
  3. Blanda samman mango, tomat, rödlök. Smaka upp med lite olivolja, salt och svartpeppar. Koka ihop sojan med honung till simmig konsistens.