Rimmad torsk med äggrulle och brynt dillsmör samt ljummen sallad på färskpotatis

4

Du behöver

  • 4 bitar torsk à 150 g
  • 2 l vatten
  • 1 dl socker
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dillkvistar, finskurna
  • salt och vitpeppar
  • 0,5 kg nykokt färskpotatis
  • 1 knippa rucolasallad
  • 1 rödlök, skuren i båtar
  • 1 matjessillfilé, finskuren
  • salt och svartpeppar
  • 100 g smör
  • lite finskuren dill

Gör så här

  1. Rör ut salt och socker i vattnet. Se till att det löser sig. Lägg i torsken och låt stå i ett par timmar. Tag upp och torka av. Baka i ugn på en oljad plåt 130 grader i ca 12 min.
  2. Finhacka äggen och blanda dem med dillen. Salta och peppra. Forma till rullar. Fixera i plastfilm (som en smällkaramell). Låt stå i kylskåp ca 15 min. Skär upp i mindre rullar.
  3. Blanda samman potatis, rucola och rödlök. Blanda i matjessillen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp torsken och salladen på en tallrik. Lägg på en liten äggrulle. Skeda över brynt smör och strö till sist över dillen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept