Parmesan- och örtstekt torsk med brandade

4

Du behöver

  • 8 bitar torsk á 100 gram
  • socker
  • salt
  • 100 g parmesan
  • 50 g ströbröd
  • 1 knippe persilja
  • 1 ägg
  • 400 g kokt potatis
  • 50 g rökt ål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 0,5 knippe gräslök
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Rimma torsken genom att strö på lite socker och salt. Låt dra i 15-20 minuter.
  2. Brandade: Mosa den färdigkokta potatisen. Hacka ål och gräslök och blanda med potatisen. Riv citronskal och blanda ner det tillsammans med den utpressade citronsaften och fruktköttet. Salta, peppra och lägg eventuellt i en klick smör.
  3. Blanda parmesan och ströbröd och lägg i hackad persilja. Doppa fisken i ägg och ströbrödet och stek 2-3 minuter på varje sida. Garnera med gräslök och häll på lite smält smör ur fiskpannan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept