Örtrisotto med grönärtskum och pepparrostade grönsaker

4

Du behöver

  • 400 g avorioris
  • 400 g kycklingbuljong
  • 100 g riven parmesan
  • smör
  • vinäger
  • 1 st schalottenlök
  • 50 g hackade örter, t ex basilika, timjan, persilja
  • 100 g gröna ärtor
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st palsternacka, skalad
  • 1 st rödlök, skuren i bitar
  • 50 st bönor
  • 1 st morot, skuren i bitar
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök. Lägg i ris och vatten. Låt koka upp. Dra av plattan och låt dra i ca 15 min. Koka upp mjölk och ärtor. Mixa och smaka upp med salt och peppar. Sila.
  2. Rosta grönsakerna i olivolja. Peppra med svartpeppar.
  3. Dra på riset och montera i smör, vinäger, och slutligen parmesanost. Vänd i örterna. Smaka upp med salt.
  4. Vispa ärtmjölken tills du får ett fint skum.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept