Ört- och citronpenslad hälleflundra med ljummen potatissallad

4

Du behöver

  • 4 bitar hälleflundra
  • 50 g örter (dill och persilja)
  • skalet från 1 citron
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 kg kokt potatis
  • 1 knippe ruccola
  • 1 rödlök
  • 1 knippe plockad dill

Gör så här

  1. Filéa hälleflundran. Hacka örterna, riv citronskal och blanda ihop med olivoljan. Sockra och salta fisken, lägg på örthacket. Olja plåten och ställ in i ugnen på 150-160 grader i ca 5 minuter.
  2. Potatissallad: Lägg i en klick smör i stekpannan och häll i den färdigkokta potatisen. Salta och peppra. Blanda hackad dill, skivad rödlök och ruccola tillsammans med potatisen. Tillsätt eventuellt en klick smör.
  3. Blanda samman potatissalladen och servera med hälleflundran.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept