Lime- och dragonstekt kyckling med blomkålsnudlar och svartpepparrostade rotfrukter

4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • 4 kvistar dragon
  • skalet från 2 lime
  • 0,5 huvud blomkål, skuret i bitar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 200 g färska nudlar
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • 2 palsternackor, skalade
  • 2 morötter, skalade
  • 1 rödlök, skuren i båtar
  • 4 vårlökar
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • socker

Gör så här

  1. Stek kycklingen i het panna. Blanda samman limeskal och dragon. Vänd runt kyckling i lime och dragonhacket.
  2. Fräs schalottenlök. Lägg i blomkål. Slå på grädde och mjölk. Låt koka.
  3. Smaka upp med salt och peppar. Mixa till en slät sås. Sila av.
  4. Koka nudlar och stuva i blomkålsåsen.
  5. Skär alla grönsaker i stavar. Rosta dem i olivolja. Vänd i rödlöksbåtarna. Smaka upp med salt, lite socker och rikligt med svartpeppar från kvarn.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept