Laxsandwich med grillat lantbröd, spetscoleslaw och dillkaviardressing

4

Du behöver

  • 400 g lax
  • 8 skivor lantbröd
  • 1 st bifftomat, skivad
  • 1 st rödlök, skivad och grillad
  • 4 blad romansallad
  • 0,5 huvud spetskål, skivat
  • 1 dl lättcrème fraîche
  • lite spiskummin
  • 1 st liten tub kalles kaviar
  • 1 dl lättcrème fraîche
  • 20 g dill, skuren
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i lagom stora bitar och stek den. Låt laxen gå färdigt i ugn, 160 grader, i ca 5 min.
  2. Vispa ihop crème fraîchen med kalles kaviar och den skurna dillen. Smaka upp med salt och peppar.
  3. Salta spetskålen och låt ligga och vätska sig i en halv timme. Krama ur kålen och blanda ihop den med crème fraîche och spiskummin.
  4. Grilla brödskivorna och bygg ihop sandwichen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept