Lammfärsbiff med rosmarinstekt potatis och gurkyoghurt

4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 100 g tärnad fetaost
  • 10 g färsk rosmarin
  • 300 g tunt skivad potatis
  • 50 g haricot verts
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 st gurka, skalad
  • olja
  • salt
  • peppar
  • 1 st gul lök, finskuren
  • 20 g farinsocker

Gör så här

  1. Stek löken med farin socker. Blanda samman lök, färs och fetaost. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Blanda yoghurt med vitlök och svartpeppar. Blanda i gurkan.
  3. Forma färsen till små biffar. Stek på båda sidor och låt gå klart i ugn, 160 grader, i ca 6 min.
  4. Stek den skivade potatisen och haricot verts med rosmarin, peppar och salt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept