Halstrade pilgrimsmusslor serverade med tryffelkräm och glaserad kronärtskocka

4

Du behöver

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 4 st råa havskräftor
  • olivolja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st finhackad svart tryffel eller tryffelolja
  • lite olivolja
  • salt, peppar och citron
  • 1 st kokt kronärtskocka
  • 0,5 dl kycklingfond
  • lite strösocker
  • 4 st tomater
  • lite blandade örter
  • balsamicovinäger

Gör så här

  1. Pilgrimsmusslorna:
  2. Plocka pilgrimsmusslorna. Koka havskräftorna i ca 1/2 minut, så de blir lättare att skala. Halstra pilgrimsmusslor och kräftstjärtar på hög värme i olivolja.
  3. Tryffelkräm:
  4. Blanda majonnäs, crème fraiche och tryffel med olivolja och smaka av med salt, peppar och citron.
  5. Glaserad kronärtskocka:
  6. Plocka bort alla blad och innankrom. Dela skockans botten i 8 bitar och stek den i smör. Strö på socker. Slå i kycklingfond och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera skaldjuren med
  8. En liten blandad sallad på tomat och örter samt balsamicovinäger.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept