Halstrad vårmakrill serveras med persiljestuvad potatis samt en liten örtsallad

4

Du behöver

  • 4 små fina makrillar, filéade
  • lite mjöl
  • salt, peppar
  • 1 citron
  • smör till stekning

Persiljestuvad potatis:

  • 0,5 kg kokt färskpotatis, skivad
  • 1 purjolök, skuren i slantar
  • 2 knippen dill, plockade
  • strimlad persilja
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar
  • smör
  • Örtsallad:
  • plockade örter, t ex persilja, dill, rödbetsskott och körvel
  • lite olivolja
  • skal från en citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Pressa citron över makrillfiléerna. Salta och peppra. Mjöla.
  2. Stek makrillen ca 2 min på varje sida.
  3. Persiljestuvad potatis:
  4. Svetta purjolöken. Slå på grädden. Låt koka ihop. Lägg i potatisen. Tillsätt dill och persilja. Smaka upp med salt och peppar.
  5. Örtsallad:
  6. Blanda samman olivolja, citron, salt och peppar.
  7. Vänd runt örterna i oljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept