Halstrad torskfilé med citron- och timjanstuvad papardelle

4

Du behöver

  • 4 bitar torsk á 150 g
  • Rimlag:
  • 1 dl socker
  • 1 dl salt
  • 2 l vatten
  • 200 g färsk pasta
  • 2 dl grädde
  • skal från 1 citron
  • 4 kvistar timjan, plockade
  • salt och svartpeppar från kvarn
  • 1 röd paprika
  • 2 kinesiska vitlökar
  • 12 kalamataoliver, med kärna
  • 2 vårlökar

Gör så här

  1. Blanda ihop rimlagen. Lägg i torsken och låt den ligga i lagen i 3 tim.
  2. Halstra torsken i het panna.
  3. Koka ihop grädden. Lägg i timjan och citronskal. Smaka upp med salt och svartpeppar.
  4. Koka pastan i 2-3 min. Stuva klart i grädden.
  5. Baka paprikan i ugn på grillvärme, cirka 220 grader. Skala paprikan och skär den i strimlor. Dela vitlöken. Stek i olja. Blanda samman paprika, vitlök, vårlök och oliver. Smaka upp med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept