Halstrad torsk med äggrulle, pepparrotssås och gräslökspotatis

4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • 2 st kokta ägg, skalade
  • 10 g skuren dill
  • 100 g pepparrot, riven
  • 0,5 st gul lök, finskuren
  • 3 dl fiskbuljong
  • 1,5 dl grädde
  • 30 st smör
  • 0,5 st citron, saft och skal
  • 0,5 kilo färskpotatis
  • 1 knippe gräslök, skuren
  • 20 st minimorötter, eller 2 stora skurna i stavar
  • lite fänkålsfrö, krossade
  • salt
  • peppar
  • smör

Gör så här

  1. Om man vill kan man rimma torsken i 1 liter vatten, 1 dl salt, 1 dl socker i 1 timme.
  2. Halstra torsken. Låt torsken gå färdigt i ugn, 155 grader, i ca 6 min.
  3. Hacka ägg och blanda med den skurna dillen. Forma äggblandningen till en rulle i plastfilm. Lägg i kyl och skär sedan i små stubbar.
  4. Fräs lök. Slå på buljong och grädde. Koka ihop såsen och smaka upp med salt, peppar och lite pressad citron. Mixa i lite smör i såsen. Sila såsen. Lägg i pepparroten precis före servering. Koka potatis, sväng runt potatisen med lite gräslök och smör. Koka morötter med lite socker och salt. Häll av vattnet och vänd runt de varma morötterna i fänkålsfrön och citronskal i en panna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept