Halstrad slätvar serveras med krämig risotto smaksatt med räkor

4

Du behöver

  • 600 g slätvarsfilé
  • smör till halstring
  • salt och peppar
  • Risotto:
  • 2 dl avioriris
  • 5 dl kycklingfond
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • olivolja
  • 100 g olivolja
  • 30 g smör
  • 50 g räkor, skalade
  • 1 tomat, skållad och urkärnad
  • 0,5 knippe gräslök, finskuren
  • lite vitvinsvinäger

Citronsås:

  • 4 dl fiskbuljong
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 dl grädde
  • smör, salt och peppar

Gör så här

  1. Halstra slätvaren gyllene. Vänd filén. Ös med smöret. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Risotto:
  3. Fräs löken. Slå i riset och hälften av buljongen. Koka upp. Dra åt sidan och stäng av plattan. Låt stå och dra.
  4. Skär tomaten i tärningar. Ställ tillbaka kastrullen på plattan. Montera i resterande ingredienser och resten av buljongen. Smaka upp med salt och peppar. Avsluta med vinägern, för att få fram en fräsch hög smak.
  5. Citronsås:
  6. Fräs schalottenlök. Slå på buljong. Låt reducera något. Slå i grädde. Koka ihop. Smaka upp med salt, peppar och citron. Mixa och sila av.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept