Halstrad rödtunga med grillad sparris och citron- och gräslökshollandaise

4

Du behöver

  • 600 g rödtungafilé
  • 12 gröna, färdigkokta sparrisar
  • 1 dl citronolja
  • 4 äggulor
  • juice från 1 citron
  • 1,5 dl skirat smör
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 knippe gräslök

Gör så här

  1. Filéa fisken och salta.
  2. Hollandaise: Vispa citronjuicen och äggulorna tills det tjocknar (ca 2-3 minuter). Blanda samman oljan och smöret. Värm upp fettet till samma temperatur som äggblandningen. Slå på fettet i en tunn stråle och vispa samtidigt. Vispa i ca 3-4 minuter till. Smaka upp med salt och peppar. Hacka gräslöken och lägg den i såsen.
  3. Stek den skalade och kokade sparrisen tills grillmönster uppstår.
  4. Stek fisken med salt och peppar i 2-3 minuter på varje sida.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept