Halstrad rödspättafilé med sojanudlar, citrussyltad svamp och svartpepparrostad blomkål

4

Du behöver

  • 12 rödspättafiléer
  • salt
  • olivolja
  • 400 g kokta nudlar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl soja
  • 10 blad persilja

Svartpepparrostad blomkål:

  • 0,5 blomkålshuvud
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja

Citrussyltad svamp:

  • 200 g rensad blandad svamp (typ karljohan, kantareller eller champinjoner)
  • skal från 1 citron
  • rivet skal från 1 apelsin
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade

Syltlag:

  • 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten

Gör så här

  1. Salta fiskfiléerna på "insidan". Lägg ihop filéerna – tre per portion. Vänd den "fina" sidan utåt. Halstra på hög värme i olivolja.
  2. Koka upp grädden. Slå i soja. Värm nudlarna i sojagrädden. Låt koka ihop något. Strimla persiljan och blanda i.
  3. Svartpepparrostad blomkål:
  4. Plocka blomkålen i små huvuden/knoppar. Rosta på blomkålen i en panna med het olja. Smaka upp med svartpeppar och salt.
  5. Citrussyltad svamp:
  6. Koka upp syltlagen med vitlöken, låt koka i två min. Slå lagen över svampen. Låt stå och dra i ca 20 min.
  7. Detta är en rätt som blandar det urnordiska med det lätta asiatiska köket.
  8. En rätt helt i min smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept