Halstrad rimmad västerhavstorsk med persilja och tryffelrostade grönsaker samt grönärtsskum

4

Du behöver

  • 600 g torsk
  • 1 dl salt
  • 1 dl socker
  • 1 liter vatten
  • 1 knippe vårlök
  • 1 knippe blastmorötter
  • 4 st svartrötter
  • tryffel
  • smör
  • bladpersiljekvistar
  • 100 g frysta gröna ärter
  • 1,5 dl mjölk
  • lite saft från citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Rör ut salt och socker i vattnet och låt fisken ligga 2 timmar. Tag upp och torka av. Halstra torsken i het panna, låt torsken gå klart i ugn på 150 grader 6-7 minuter.
  2. Koka och skala morötterna och svartrötterna. Ansa vårlöken. Strimla persiljan. Rosta grönsakerna i smör. Tillsätt persiljan och tryffel precis
  3. Innan servering.
  4. Koka upp ärter och mjölk.Mixa till en slät sås. Sila och smaka upp med salt, peppar och citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept