Halstrad lax med buljongkokt potatis och gurk- och limesallad

4

Du behöver

  • 4 bitar lax à 150 g
  • 8 potatisar, tvättade och skivade
  • 0,5 knippe gräslök, finskuret
  • 1 rödlök, finskuren
  • 1 kvist dill, finskuren
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 0,5 gurka, skalad och urkärnad
  • 1 dl crème fraîche, hårt vispad
  • skalet från 1 lime
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Halstra laxen.
  2. Koka potatisen i buljongen tillsammans med saffran.
  3. Blanda samman lök, gräslök och dill. Vänd ned blandningen med potatisen precis innan servering.
  4. Skär gurkan i grova tärningar. Blanda samman gurkan och crème fraîchen. Smaka upp med lime, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept