Halstrad lax med breadcrumbs och salsa verde

4

Du behöver

  • 4 bitar lax á 160 g
  • 1 ägg
  • 1 tomat
  • 1 bit gurka
  • 0,5 knippe gräslök
  • 0,5 rödlök
  • 50 g brödsmulor
  • 50 g sikrom
  • 200 g färsk spenat
  • 50 g persilja
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 3 dl olivolja

Gör så här

  1. Sås: Mixa persilja och spenat. Tillsätt senap och kall olivolja och mixa till en jämn kräm. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Salsa: Hacka ägg, tomat, gurka, gräslök och rödlök. Blanda samman med sikrom, låt dra tio minuter. Blanda ned de stekta brödsmulorna strax innan servering.
  3. Skär laxen i portionsbitar, salta och peppra och halstra på hög värme i ca 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept