Halstrad lättrimmad lax med spets- och fänkålssallad och örtpotatis

4

Du behöver

  • 4 bitar lax à 150 g
  • salt och socker
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 blad spetskål
  • 0,5 fänkål
  • 0,5 silverlök el gul lök
  • 1 msk matlagningsyoghurt
  • svartpeppar
  • 0,5 kg potatis
  • 0,5 knippa gräslök
  • 3 kvistar dill
  • 1 kvist dragon
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Strö på lika delar salt och socker på laxen och låt stå och rimma 15-20 minuter. Torka av laxen med hushållspapper. Pensla med olivolja. Halstra 2 minuter på var sida. Stek sedan klart i ugn, 160 grader, ca 6-7 minuter.
  2. Skär ner spetskålen i mindre bitar. Skiva lök och fänkål fint. Lägg ner grönsaker i en skål. Strö på salt och socker och låt stå 5-10 minuter. Krama vätskan ur grönsakerna. Blanda i yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär gräslöken och plocka dill och dragon. Skala potatisen och lägg ner den i en kastrull. Slå på lite vatten. Lägg i en klick smör och tillsätt örterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept