Halstrad gös med zucchinipasta, rostad vitlökssås och krassesallad

4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 1 st grön zucchini, strimlad
  • 300 st färsk pasta
  • 1 st vitlök
  • 1 st gul lök, finskuren
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g krasse
  • 2 st tomater, skalade och tärnade
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • salt
  • lite färskpressad citron

Gör så här

  1. Rosta den hela vitlöken i ugn, 170 grader, i ca 20 min.
  2. Halstra gösen. Låt gösen gå klart i ugn på 150 grader, ca 5 minuter. Koka pastan i saltat vatten och en klick smör. Häll av vattnet och lägg i zucchinistrimlorna.
  3. Fräs den gula löken i smör. Slå på grädde och mjölk. Koka ihop. Pressa i den rostade vitlöken. Mixa och sila. Smaka upp med salt, peppar och lite citron.
  4. Vänd runt krassen med lite olivolja, salt och tomattärningarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept