Grädd- och dillbräserad vårmakrill med rostad palsternacka

4

Du behöver

  • 4 magra makrillar, rensade
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 kvistar dill, finskurna
  • 0,5 citron, saft och skal
  • lite mjöl till panering
  • lite smör att steka i
  • 3 palsternackor, skalade
  • 1 rödlök, skuren i båtar
  • vattenkrasse
  • salt och peppar
  • lite olivolja

Gör så här

  1. Vänd makrillarna i mjölet. Stek dem i smör. Salta och peppra. Slå på grädde och mjölk. Låt det koka ihop. Lägg i dill och citron. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Skär palsternackorna i stavar. Rosta dem i oljan. Smaka upp med salt och peppar. Vänd i rödlöksbåtarna.
  3. Lägg upp rätten och garnera med en vattenkrasseboll. Servera gärna kokt potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept