Fisk- och skaldjursbiff med sweetchili- och ingefärskräm och rostade morötter

4

Du behöver

  • 150 g räkor
  • 150 g kokt fisk
  • 1 dl majs
  • 0,5 röd paprika
  • 1 sticklök
  • 1 dillkvist
  • 2 msk creme fraiche
  • ströbröd
  • 2 dl matlagningsyogurth
  • 2 msk sweetchili
  • 1 msk färskriven ingefära
  • socker
  • 4 morötter

Gör så här

  1. Kräm: Blanda matlagningsyogurthen med sweetchili. Tillsätt riven ingefära och rivet limeskal, smaka av med lite socker.
  2. Biff: Lägg den kokta fisken i bunke. Blanda i den hackade sticklöken, den tärnade paprikan, majs, dill samt de hackade räkorna. Rör ihop med creme fraiche och smaka av med salt och peppar. Forma biffar och vänd dem i ströbrödet. Stek 1-2 minuter på vardera sida.
  3. Stek morötterna gyllenbruna. Smaka av med salt, peppar och lite socker
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept