Chilipenslad rödspätta med linser, sidfläsk och blomkålskräm

4

Du behöver

  • 12 rödspättefiléer
  • 1 dl stark chilisås
  • olivolja
  • 100 g linser, t ex phylinser
  • 100 g sidfläsk
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör
  • 100 g blomkål
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 citron, saften
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg linserna i blöt, ca 30 minuter. Fräs hälften av lökhacket i smör. Häll av vattnet till linserna och lägg linserna i löken. Slå på ca 1 dl vatten. Låt linserna koka mjuka. Skär sidfläsket i tärningar. Stek det. Låt sidfläsket rinna av på papper.
  2. Skär bort slagen från rödspättefiléerna. Dela filéerna i mitten, tag bort ev. brosk. Salta och peppra filéerna. Lägg dem på en oljad plåt. Pensla på chilisås. Låt stå och dra ca 10 minuter. Baka i ugn på 150 grader i cirka 6 minuter.
  3. Fräs resterande hack från schalottenlökarna mjukt i smör. Skär blomkålsbitarna och lägg ner i lökpannan. Slå på grädde och mjölk och låt blomkålen koka mjuk. Mixa till en slät kräm, smaka av med salt peppar och lite citronsaft. Sila så att krämen blir slät.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept