Blandad sallad med Parmachips och dijonmarinerad avokado

4

Du behöver

  • blandad sallad, t ex rucola, maché, romansallad
  • 1 rödlök, skuren i båtar
  • 2 tomater, skurna i bitar
  • 1 schalottenlök, finskuren
  • 100 g champinjoner
  • lite smör att fräsa i
  • 8 skivor parmaskinka
  • 2 avokado
  • 1 dl dijonsenap
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 knippe gräslök, finskuret
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skölj salladen. Fräs svamp och schalottenlök i smör. Vänd ihop salladen med svamp, schalottenlök, rödlök och tomater.
  2. Torka parmaskinkan i ugn på 150 grader.
  3. Dela avokadon i mitten. Gröp ur köttet med en sked. Dela varje halva i 4 klyftor.
  4. Blanda samman dijonsenap och vatten till en god dressing. Det behövs ingen olja till denna dressing eftersom dijonsenapen innehåller så mycket olja. Blanda i gräslök. Smaka upp med salt och peppar. Vänd samman med avokadon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept