Blåmussel- och potatissoppa med grillad foccacia och getostkräm

4

Du behöver

  • 2 l blåmusslor, tvättade
  • 2 schalottenlökar, finskurna
  • 0,5 kg potatisar, skurna i tärningar
  • 2 tomater, skurna i bitar
  • 0,5 fänkål, skuren i strimlor
  • bladpersilja, strimlad
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • skal från 1 citron
  • 4 skivor foccacia
  • lite olja
  • 100 g getost
  • 1,5 dl grädde
  • saft från 1 citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs schalottenlök och fänkål i en gryta. Lägg i blåmusslorna. Slå på vin och vatten (det ska täcka, inte mer). Koka under lock i 6 min. Ta upp musslorna. Lägg i potatisen. Låt potatisen koka klart. Slå i grädde. Lägg i tomater och bladpersilja. Smaka upp med salt och peppar.
  2. Olja in foccaciaskivorna. Grilla skivorna.
  3. Koka upp grädde. Lägg i ost och koka ihop. Smaka upp med salt, peppar och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept