À la sekundrimmad lax och liten bondomelett

4

Du behöver

  • 8 skivor lax à 50 g
  • 0,5 dl salt
  • 1 dl socker
  • 4 kokta potatisar, delade
  • 2 kvistar dill, finskurna
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 rödlök, finskuren
  • 0,5 dl grädde
  • 4 ägg
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Blanda socker och salt. Gnid in laxskivorna med socker- och saltblandningen. Låt stå i 5 min. Stek laxen som hastigast i lite olja.
  2. Fräs potatis och lök i en panna.
  3. Vispa ihop ägg och grädde. Smaka upp med salt och peppar. Slå äggsmeten i pannan. Det är viktigt att pannan är varm. Vänd i dill och tomater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept